Składniki:
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 2 gałązki rozmarynu
- 350 g mięsa na tatara
- 2 łyżki oleju
- 400 g pomidorów
- sól
- pieprz
- 200 g makaronu bucatini
- 50 g sera ementaler
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
Sposób wykonania:
-
Czosnek, cebule i tymianek posiekać po czym obsmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać mięso oraz pokrojone pomidory.
Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Trzymać na ogniu około 10 minut.
W między czasie makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
Następnie miękki makaron odcedzić i wymieszać z sosem.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać jeszcze startym serem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 20-15 minut.
Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.