Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka makaronowa Oli

Składniki:

  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 gałązki rozmarynu
  • 350 g mięsa na tatara
  • 2 łyżki oleju
  • 400 g pomidorów
  • sól
  • pieprz
  • 200 g makaronu bucatini
  • 50 g sera ementaler
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku

Sposób wykonania:

  1.  
    Czosnek, cebule i tymianek posiekać po czym obsmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać mięso oraz pokrojone pomidory.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Trzymać na ogniu około 10 minut.
    W między czasie makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
    Następnie miękki makaron odcedzić i wymieszać z sosem.
    Przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać jeszcze startym serem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 20-15 minut.
    Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *