Składniki:
- 2 czerwone papryki
- 2 żółte papryki
- 2 zielone papryki
- 2 ząbki czosnku
- 400g sera mozarella
- 2 pęczki tymianku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka startej skórki z cytryny
- sól
- pieprz
- 300 g spaghetti
Sposób wykonania:
- Paprykę pokroić w kostkę i obsmażyć ją na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać rozgnieciony czosnek, skórkę z cytryny oraz połowę posiekanego tymianku.
Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
W między czasie ugotować makaron według opisu na opakowaniu po czym go odcedzić i wymieszać z papryką.
Całość przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem.
Posypać resztą tymianku i obłożyć serem oraz skropić odrobina oliwą.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i piec około 8-10 minut.