Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spirelli z włoską kapustą

Składniki:

  • 500 g kapusty włoskiej
  • 2 szalotki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 500 ml bulionu
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżeczki oregano
  • 400 g makaronu spirelli
  • 200 g kwaśnej śmietany
  • 50 g orzeszków laskowych

Sposób wykonania:

  1. Cebulę i czosnek posiekać po czym przesmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas dodać poszatkowaną kapustę, delikatnie przesmażyć.
    Następnie podlać bulionem, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz oregano.
    Przemieszać i trzymać na ogniu jeszcze około 10 minut.
    Po tym czasie dodać jeszcze surowy makaron i gotować kolejne 10 minut.
    Na koniec podprawić kwaśną śmietaną.
    Przed podaniem posypać jeszcze orzeszkami uprażonymi na suchej patelni.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *