Składniki:
- 4 jajka
- 400 ml mleka
- 1,5 szkl. mąki
- 2 łyżki masła
- 1 szkl. wody
- 3 łyżki oleju
- łyżka bułki tartej
- op. mrożonki warzywnej
- 5 dag żółtego sera
- cebula
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- 2 jajka, make, mleko, olej oraz szczyptę soli dokładnie ze sobą wymieszać.
Z powstałego ciasta usmażyć naleśniki.
Następnie na rozgrzanym oleju zeszklić posiekaną cebulę po czym dodać warzywa i razem dusić około 10 minut.
Po czym doprawić do smaku i wymieszać z pozostałymi 2 jajkami.
Naleśniki oraz warzywa układać w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.
Wierzch posypać serem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 30 minut.