Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekane naleśniki z warzywami

Składniki:

  • 4 jajka
  • 400 ml mleka
  • 1,5 szkl. mąki
  • 2 łyżki masła
  • 1 szkl. wody
  • 3 łyżki oleju
  • łyżka bułki tartej
  • op. mrożonki warzywnej
  • 5 dag żółtego sera
  • cebula
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. 2 jajka, make, mleko, olej oraz szczyptę soli dokładnie ze sobą wymieszać.
    Z powstałego ciasta usmażyć naleśniki.
    Następnie na rozgrzanym oleju zeszklić posiekaną cebulę po czym dodać warzywa i razem dusić około 10 minut.
    Po czym doprawić do smaku i wymieszać z pozostałymi 2 jajkami.
    Naleśniki oraz warzywa układać w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.
    Wierzch posypać serem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *