Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekana bułka z jabłkami i rodzynkami

Składniki:

  • 500 g czerstwych bułek
  • 2 szkl mleka
  • 2 jajka
  • 100 g cukru
  • 500 g jabłek
  • 100 g masła
  • 60 g rodzynek
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • cukier puder

Sposób wykonania:
Bułki pokroić w kostkę po czym zalać mlekiem wymieszanym z jajkiem, odstawić na kilka minut.
W między czasie obrane jabłka pokroić na plasterki po czym wymieszać je z cukrem, cynamonem i rodzynkami.
Następnie na dno wysmarowanej masłem formy wyłożyć część bułek, potem rozłożyć jabłka i ponownie bułki i aż do skończenia składników.
Wierzch polać roztopionym masłem.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 45 minut.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *