Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żabki*

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
  • 2 jajka
  • 10 dag tartego żółtego sera
  • cebula
  • 6 pieczarek
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • zioła prowansalskie
  • sól,pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzenia:
Mięso opłukać,osuszyć,pokroić w drobną kostkę.Pieczarki,cebulę i ser pokroić w kostkę,jajka rozmącić z mąką,dodać pozostałe składniki.Wymieszać,przyprawić i wstawić do lodówki na godzinę.Rozgrzać olej na patelni,kłaść łyżką porcje masy.Usmażyć na rumiano po obu stronach po 5 min.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Myszka

5 comments for “Żabki*

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *