Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wstążki w ziołach z boczniakiem

Składniki:

  • 400 g boczniaka
  • 2 pomidory
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 3 gałązki tymianku
  • 16 listków szałwii
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 ząbek czosnku
  • 500 g szerokich wstążek
  • 1 łyżka masła
  • 50 ml białego wina
  • 50 ml wytrawnego wermutu
  • 100 g wiórków masła
  • 2 łyżki kremówki

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu.
    W między czasie sparzyć pomidory, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
    Następnie boczniaki usmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas dodać do nich pomidory oraz posiekany czosnek.
    Całość wymieszać i chwilę gotować po czym wlać wino oraz wermut.
    Pozostawić na ogniu do odparowania połowy płynu i dodać wtedy zioła.
    Makaron odcedzić i wymieszać z wiórkami masła oraz śmietanką i polać

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Ewa K

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *