Składniki:
- 500 g wołowiny
- 800 g grzybów
- 3-4 cebule
- 7-9 ziemniaków
- 1 1/5 szkl. śmietany
- łyżka koncentratu pomidorowego
- 9 łyżek masła
Sposób wykonania:
Posiekaną cebulę zeszklić po czym wrzucić do niej pokrojone grzyby i całość obsmażyć.
W między czasie obrać ziemniaki, pokroić je w plasterki i również podsmażyć.
Następnie pokroić wołowinę w kostkę i tak samo ją podsmażyć na rozgrzanym maśle na półmiękko.
Podsmażone składniki ułożyć na przemian warstwami w naczyniu żaroodpornym.
Zalać całość śmietaną wymieszaną z koncentratem pomidorowym.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 20-25 minut.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Anna Boroń