Składniki:
- 1 kg polędwicy wołowej
- puszka oliwek
- puszka kaprów
- 4-5 pieczarek
- kostka rosołowa
- 6 łyżek gorącej wody
- łyżeczka masła
- 10 szalotek
- sól
- biały pieprz
- sos tabasco
Sposób wykonania:
- Polędwicę pokroić w grube plastry, które lekko rozbić po czym podsmażyć je na rozgrzanym maśle.
W między czasie pieczarki, kapary i oliwki zalać kostką rosołową rozpuszczoną w 1 szklance wody, dodać jeszcze 1 łyżeczkę masła, 10 szalotek oraz kilka kropel tabasco i trzymać na ogniu około 10 minut.
Podsmażone mięso oprószyć solą i włożyć do sosu.
Doprawić jeszcze do smaku pieprzem i gotować ostanie 5 minut.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Anna Boroń