Składniki:
- 1 kg polędwicy wołowej
- ½ szkl mąki pszennej
- 2 łyżki nasion kminku
- ¼ szkl oliwy z oliwek
- łyżka sproszkowanej papryki
- cebula
- ½ główki białej kapusty
- ½ szkl białego octu winnego
- 1 szkl zimnej wody
- sól
- ½ szkl kwaśnej śmietany
Sposób wykonania:
Do miski wrzucić mięso pokrojone w kostkę, dodać mąkę oraz kminek.
Całość dokładnie wymieszać i przełożyć na patelnie rozgrzanym oleju.
Smażyć pod przykryciem około 10 minut co jakiś czas potrząsając patelnią.
Po tym czasie dodać paprykę oraz cebulę pokrojona w plasterki.
Smażyć kilka minut po czym dodać jeszcze poszatkowaną kapustę, puree pomidorowe, ocet oraz wodę.
Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą.
Gotować na małym ogniu około 1,5 godziny.
Pod koniec gotowania wymieszać ze śmietaną.