Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowina smażona z kalafiorem

Składniki:

  • 20-15 rostbefu
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1/8 łyżeczki pieprzu
  • 20-15 dag kalafiora
  • 4 łyżki wody
  • 3-4 łyżki oleju

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić na pasterki, które wymieszać z sosem sojowym połączonym z wodą, cukrem, mąką oraz pieprzem, odstawić na 15 min.
    W między czasie kalafiora zalać osolonym wrzątkiem z dodatkiem1 łyżki oleju i gotować ok. 5 min.
    Następnie mięso razem z marynatą podsmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać pokrojonego kalafiora i delikatnie wymieszać, trzymać na ogniu do zgęstnienia. 

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Martyna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *