Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety wołowo-ziemniaczane

Składniki:

  • 20-25 dag mielonej wołowiny
  • 2-3 ugotowane ziemniaki
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju
  • 1 żółtko
  • 1łyzeczka soli
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1-2 łyżki oleju

Sposób wykonania:

  1. Obrane ziemianki zetrzeć po czym dodać do niech żółtka oraz sól.
    Następnie posiekana cebulkę zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać mięso i cały czas mieszając smażyć k. 4 min po czym wlać sos sojowy.
    Dokładnie wymieszać i gdy ostygnie dodać do ziemniaków.
    Wymieszać i z powstałej masy formować małe kotlety, które smażyć na rozgrzanym oleju.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Małgorzata T

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *