Składniki na 20 sztuk:
Przyrządzanie:
Płatki ciasta rozmrozić bądź przygotować ciasto naleśnikowe.
Imbir(jeśli świeży)i czosnek obrać i drobno posiekać. Obrać
marchew, por, cebulę, paprykę i pokroić w cienkie paski. Kiełki fasoli mung
osączyć.
Po kolei dodawać marchew, por, paprykę, kiełki fasoli mung i
kukurydzę, przesmażyć na oleju sojowym, po czym wszystko dokładnie
wymieszać. Mieszankę przyprawić olejem sezamowym i przyprawami, po czym
odstawić do wystygnięcia.
Na każdy płatek ciasta nałożyć farsz, brzegi ciasta posmarować
rozbełtanym białkiem i złożyć w kopertę.
Krokiety smażyć na gorącym oleju na złotobrązowy kolor.
Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Joanna Barszczewska