Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wigilijna zupa grzybowa Patryka

Na wigilijnym stole nie może zabraknąć zupy grzybowej. Dlatego dziś podajemy przepis na klasyczną zupę grzybową. Lista zakupów: suszone grzyby, marchewka, pietruszka i cebula. 
 

Składniki:

  • 100 g suszonych grzybów
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • mały por
  • kawałek selera
  • 1 cebula
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 2 ziarna pieprzu 
  • 3 łyżki stołowe słodkiej śmietanki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Grzyby przełożyć do miseczki, zalać wodą i odstawić na całą noc.
    Następnego dnia  przełożyć grzyby razem z wodą w której się moczyły do dużego garnka.
    Marchewkę, seler, pietruszkę obrać i pokroić na mniejsze kawałki.
    Pora dokładnie umyć i również pokroić.
    Natomiast cebulę w całości opalić nad palnikiem i wrzucić ją z resztą warzyw do garnka z grzybami.
    Dolać jeszcze 1,5 l wody i wrzucić jeszcze listki laurowe oraz ziele angielskie. 
    Gotować około 40 minut.
    Po tym czasie wywar przecedzić, wyłowić grzyby i pokroić je na mniejsze kawałki.
    Wrzucić je ponownie do wywaru.
    Zaprawić całość śmietaną i postawić jeszcze na kilka minut na ogniu. 
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *