Składniki:
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu
- ½ szkl maki pszennej
- 1 kg chudej wieprzowiny
- 4 łyżki masła
- 2 ząbki czosnku
- 2 cebule
- 2 drobiowe kostki rosołowe
- 2 łyżeczki sosu Worcester
- 1 ½ szkl kwaśnej śmietany
- ¼ szkl posiekanej natki pietruszki
Sposób wykonania:
Mięso obtoczyć w mące razem z solą oraz pieprzem.
Następnie na rozgrzanym maśle przesmażyć posiekany czosnek po czym obsmażyć na nim mięso.
Wówczas dodać posiekaną cebulę i wlać bulion z sosem Worcester.
Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut.
Po tym czasie wlać śmietanę i dokładnie wymieszać i jeszcze chwilę wymieszać.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.