Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wieprzowina w kwaśnej śmietanie

 

Składniki:

 

  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • ½ szkl maki pszennej
  • 1 kg chudej wieprzowiny
  • 4 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • 2 drobiowe kostki rosołowe
  • 2 łyżeczki sosu Worcester
  • 1 ½ szkl kwaśnej śmietany
  • ¼ szkl posiekanej natki pietruszki

Sposób wykonania:
Mięso obtoczyć w mące razem z solą oraz pieprzem.
Następnie na rozgrzanym maśle przesmażyć posiekany czosnek po czym obsmażyć na nim mięso.
Wówczas dodać posiekaną cebulę i wlać bulion z sosem Worcester.
Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut.
Po tym czasie wlać śmietanę i dokładnie wymieszać i jeszcze chwilę wymieszać.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *