Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wielkanocne kotleciki

Składniki:

  • 1 woreczek ryżu
  • 3 jajka
  • zielony szczypior
  • mąka
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • oliwa do smażenia
  • majonez lub ćwikła z chrzanem
  • ogórek świeży


Sposób przyrządzenia:

Ryż gotujemy w woreczku, odcedzamy i pozostawiamy w garnku, pod przykrywką, aby napęczniał. 2 jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę (dość dużą). Szczypior kroimy
w drobne krążki. Ryż wyciągamy z woreczka. Łączymy ryż z pokrojonym jajkiem
i szczypiorem dodając surowe jajko. Dodajemy do całości 2 łyżki stołowe mąki. Przyprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem i mieszamy. Następnie formujemy niewielkie kotleciki. Uformowane kotleciki obtaczamy w mące (panierujemy). Smażymy na rozgrzanej oliwie tak długo aż uzyskamy z obu stron rumiany kolor. Układamy na półmisku i obsypujemy dookoła pokrojonym w kostkę świeżym ogórkiem i szczypiorem.
Wierzch ozdabiamy majonezem lub ćwikłą z chrzanem.
Wielkanocne” kotleciki to danie bardzo proste do wykonania. Jeśli zasmakują to na zawsze już będą gościły na Państwa stole i to nie tylko w święta!
Przepis nadesłany na konkurs  Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta Milena Białek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *