ciasto na naleśniki:
• 2 szklanki mąki
• ½ szklanki mąki
• jajo
• szczypta proszku do pieczenia
• szczypta soli
farsz:
• zielona fasolka szparagowa (świeża lub mrożona)
• kiełki słonecznika
• 2 łyżki bułki tartej
• 2 łyżki masła
Sposób wykonania:
- Z podanych produktów pieczemy naleśniki.
Następnie przygotowujemy farsz – kroimy fasolkę na mniejsze kawałki i gotujemy do miękkości.
Kiełki słonecznika również szatkujemy i mieszamy z ugotowaną wcześniej fasolką.
Na koniec rozgrzewamy 2 łyżki masła na patelni i mieszamy z 2 łyżkami bułki tartej i dodajemy do fasolowo-kiełkowego farszu.
Na koniec farsz nakładamy i zawijamy w naleśniki.
Danie bardzo proste i szybkie – szczególnie dla lubiących różne odmiany naleśników!Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Agnieszka Lebiejko