Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karmelizowane tofu

Składniki:

  • 25 dag. tofu pokrojonego w centymetrową kostkę
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • 1/3 szklanki prażonych orzechów
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • 20 dag. brukselki pociętej w paski

    Przyrządzenie:
    Tofu przesmaż na patelni z odrobiną oliwy i solą do uzyskania złotego koloru.
    Dodaj zmiażdżony czosnek i orzechy. Smaż, mieszając.
    Dodaj cukier i smaż jeszcze kilka minut. Przełóż na talerz. Na tej samej patelni z dodatkiem oliwy i soli smaż na średnim ogniu brukselkę ciągle mieszając. Podawaj z tofu.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Marzena

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *