Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wegetariańskie kotlety

Składniki:

  • 2 czerstwe bułki
  • 1/litra mleka
  • pęczek pietruszki
  • słodka papryka w proszku
  • 6 łyżek tartej bułki
  • 8 ugotowanych na twardo jajek
  • 2 surowe jajka
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Bułki namoczyć w mleku z dodatkiem wody, odcisnąć. Jajka ugotować na twardo, obrać i razem z bułką drobniutko posiekać lub przepuścić przez maszynkę. Na patelni rozgrzać tłuszcz i zeszklić drobno posiekaną cebulkę, połączyć z powstałą masą, surowymi jajkami i posiekaną drobno natką pietruszki. Doprawić do smaku solą słodką papryką w proszku i pieprzem. Formować kotleciki, obtoczyć a tartej buce i smażyć na złocisty kolor z obu stron, dobrze smakują z surówką z czerwonej kapusty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *