Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wegetariańskie curry Joanny

Składniki:

  • 12 obranych, blanszowanych małych cebulek
  • 10 strąków katmi (okry)
  • 4 średniej wielkości pokrojone bakłażany
  • 2 duże marchewki, obrane i pokrojone w skośne plastry
  • 75 dkg obranych ze skóry, bez gniazd nasiennych pokrojonych w kostkę pomidorów
  • 5 łyżek klarowanego masła

Sos curry:

  • 50 dkg drobno posiekanej cebuli
  • 1 łyżka tartego imbiru
  • 1 rozdrobniony ząbek czosnku
  • 1 – 2 łyżeczek curry
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1 łyżeczka ostryżu
  • ½ łyżeczki kozieradki
  • 1,5 łyżeczki soli morskiej
  • ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego
  • 3,5 szklanki mleka kokosowego
  • ½ szklanki soku cytrynowego
  • 5 łyżek klarowanego masła

Sposób wykonania:

  1. W dużej patelni rozgrzać 1 łyżkę masła, lekko zrumienić na nim cebulki, odłożyć do miseczki. Dodać kolejną łyżkę masła, podgrzać, dodać katmię, smażyć powoli 3 minuty, odłożyć do miseczki z cebulą. I tak kolejno partiami obsmażać bakłażany i marchew i na końcu pomidory. Wszystkie podsmażone warzywa przyprawić solą i pieprzem, miskę odstawić w ciepłe miejsce. Teraz możemy przygotować sos. W rondlu rozgrzać masło, dodać cebulę i czosnek, zeszklić. Dodać imbir, obniżyć temperaturę i powoli smażyć mieszając. Dodać pozostałe stałe składniki i po 1 minucie smażenia dodać mleko kokosowe i sok cytrynowy. Pozwolić sosowi powoli wrzeć przez około 8 kolejnych minut, dodać przygotowane wcześniej warzywa, skorygować smak solą, pieprzem i sokiem cytrynowym. Podawać gorące.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *