Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierogi o azjatyckim smaku z mięsem i białą kapustą

Składniki:
Ciasto:

  • 3 szklanki  mąki
  • 1 szklanka wody lub mleka
  • 1 łyżka masła lub oliwy
  • 1 jajko
  • sól

Farsz:

  • 3 szklanki drobno posiekanej kapusty
  • sól
  • 30 dkg mielonej wieprzowiny
  • 3 posiekane drobno cebulki
  • 1 drobno posiekany ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka tartego imbiru
  • pieprz biały
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 białko jajka

Sposób przyrządzenia:
Ciasto:

Do przesianej mąki dodać sól, wbić jajko. Powoli wlewamy też szklankę mleka lub wody (najlepiej żeby wlewany płyn był ciepły). Ilość dodanego płynu będzie zależała od wilgotności mąki. Sekret udanego ciasta, to dodanie do ciasta ciepłej wody. Rozrabiamy ciasto najpierw nożem, a potem rękami (ok. 15-20 minut), aż powstanie jednolite, gładkie masa. Dobrze wyrobione ciasto powinno być elastyczne, gładkie, dobrze napowietrzone (po przekrojeniu zobaczymy wgłębienia i dziurki wypełnione powietrzem). Pozostawiamy je na pół godziny przykrywając je miską lub lnianą ściereczką, a następnie, dzielimy je na dwie porcje i wałkujemy na grubość 2 mm.
Farsz:

Kapustę wymieszać z solą, wysypać na durszlak, odstawić na 30 minut. Po tym czasie kapustę dokładnie odcisnąć w dłoniach z nadmiaru soku. Kapustę i pozostałe składniki farszu wymieszać, odstawić na kilka godzin do lodówki.
Z ciasta wykrawamy  okrągłe placuszki, na środek nakładamy farsz i dokładnie zlepiamy brzegi. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i obrumienić na nim pierogi na żloty kolr. Następnie pierogi umieścić w naczyniu żaroodpornym, podlać wodą, nakryć i pozwolić aby przez 10 minut „dochodziły” w wytwarzającej się parze, odkryć, odparować resztę wody. Podawać gorące.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *