Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wędzony boczek z warzywami

Składniki:

  • 25 dag wędzonego boczku
  • 20dag ziemniaków
  • 20dag marchewek
  • 10 dag fasoli szparagowej
  • 2 jajka
  • tymianek
  • koperek
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • ostra papryka
  • oliwa z oliwek

    Przygotowanie:

    Ziemniaki i marchewkę dokładnie umyć, nie obierać. Przekroić na ćwiartki. Następnie oprószyć solą, pieprzem, paprykami, świeżym tymiankiem i polać oliwą. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec około 20 minut w temp.180 stopni. Gdy warzywa się pieką, pokroić boczek w pół plastry. Podsmażyć na patelni na chrupko. Dodać pokrojoną fasolkę i podlać wodą. Dusić przez kilka minut a następnie dodać do warzyw. Piec jeszcze przez 5 minut. Jajka roztrzepać, doprawić solą i pieprzem. Wlać na tłuszcz po smażeniu boczku i usmażyć płaski omlet. Następnie zrolować jak naleśnika i pokroić w wąskie plastry. Dodać do warzyw.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *