Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wątróbka wieprzowa smażona na maśle

 

Składniki:

  •  600 g wątróbki wieprzowej
  •  ½ szkl. sosu sojowego
  •  1 kieliszek sherry
  •  3-4 ząbki czosnku
  •  2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  •  2 łyżki masła
  •  ½ szkl. mleka

Sposób wykonania:

  1. Wątróbkę zalać mlekiem i odstawić.
    Gdy namoknie odsączyć i pokroić w plastry.
    Następnie czosnek rozgnieść i wymieszać z sherry oraz sosem sojowym po czym zalać wątróbkę.
    Odstawić na 2-3 godziny, co jakiś czas przewracając.
    Po tym czasie wątróbkę wyjąć, osuszyć i usmażyć na rozgrzanym maśle.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *