Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka ze śledzia i selera

 

Składniki:

  •  4 płaty śledzia marynowanego
  •  2-4 jaja ugotowane na twardo
  •  30 dag selera
  •  duża cebula
  •  3/4 szklanki majonezu
  •  sól
  •  pieprz

Sposób wykonania:

  1. Selera wrzucić na osolony wrzątek i ugotować.
    Wówczas go odcedzić a gdy ostygnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Następnie ugotowane jajka pokroić w kostkę a cebulę posiekać.
    Pokroić jeszcze śledzie w paseczki i wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Na koniec połączyć jeszcze z majonezem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Liczba porcji: 3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *