Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kalarepki, ogórka i jabłka

 

Składniki:

  • 4 kalarepki
  • 2 jabłka
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 ogórek
  • 3 łyżki szczypiorku
  • ½ szkl. jogurtu
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób wykonania:

  1. Obrane kalarepki zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Jabłka również obrać i zetrzeć na tarce usuwając gniazda nasienne.
    Skropić go sokiem z cytryny aby nie ściemniał.
    Następnie obrany ogórek pokroić w drobną kostkę a szczypiorek posiekać.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Natomiast jogurt wymieszać z przecierem pomidorowym, sokiem z cytryny i musztardą.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
    Powstałym sosem polać sałatkę i delikatnie przemieszać.

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *