Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety schabowe w papryce

 

Składniki:

  •  4 kotlety schabowe
  •  1 łyżka mąki
  •  1duża cebula
  •  2 ząbki czosnku
  •  2 łyżeczki słodkiej papryki
  •  2 łyżeczki przecieru pomidorowego
  •  200 ml gęstej kwaśnej śmietany
  •  olej
  •  1 łyżka masła
  •  sól

Sposób wykonania:

  1. Kotlety lekko zbić tłuczkiem i oprószyć solą oaz mąką po czym usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
    Wówczas wyjąć je z patelni a wrzucić na nią masło.
    Gdy się rozgrzeje dodać posiekaną cebulę, zeszklić.
    Następnie dodać przecier pomidorowy, paprykę oraz śmietanę.
    Całość wymieszać i wrzucić jeszcze posiekany czosnek.
    Doprowadzić do wrzenia i odparować aby sos się zagęścił.
    Na koniec doprawić do smaku.
    Włożyć kotlety i podgrzać.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *