Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Warzywa z piekarnika 2

Składniki:

  • 6 obranych marchewek
  • 5 obranych pokrojonych na ćwiartki ziemniaków
  • 1 duża cebula obrana i pokrojona na ćwiartki
  • 1 łyżeczka granulowanego czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz do smaku
  • rozmaryn, tymianek, pieprz cytrynowy itp. wg uznania


Sposób przyrządzenia:

Wszystkie składniki potrawy wymieszać w misce, układać w naczyniu żaroodpornym i piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C. Podczas pieczenia kilkakrotnie odwracać. Można oczywiście urozmaicić skład potrawy dodając pietruszkę, pasternak, dynię itp. Podawać na gorąco.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *