Składniki:
15 czerwonych rzodkiewek pokrojonych w plastry
8 małych, ugotowanych ziemniaków pokrojonych na ćwiartki
½ szklanki zielonego groszku konserwowego lub fasolki
1 drobno posiekana cebula
1 łyżeczka mielonej ostrej papryki (lub mniej)
½ łyżeczki ostryżu
½ łyżeczki soli
Sos:
1 łyżka oliwy
po ½ łyżeczki kminku, ziaren gorczycy, granulowanego czosnku
curry ilość wg uznania
Sposób przyrządzenia:
Przygotować sos. W rondlu rozgrzać oliwę, dodać pozostałe składniki, chwilę smażyć mieszając. Dodać cebulę, chwilkę podsmażyć aż stanie się szklista, dodać rzodkiewkę i po kilu minutach smażenia dodać ziemniaki i zielony groszek oraz pozostałe składniki, smażyć 3 minuty ostrożnie mieszając. Podawać na gorąco.