Składniki:
- 15 czerwonych rzodkiewek pokrojonych w plastry
- 8 małych, ugotowanych ziemniaków pokrojonych na ćwiartki
- ½ szklanki zielonego groszku konserwowego lub fasolki
- 1 drobno posiekana cebula
- 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki (lub mniej)
- ½ łyżeczki ostryżu
- ½ łyżeczki soli
Sos:
- 1 łyżka oliwy
- po ½ łyżeczki kminku, ziaren gorczycy, granulowanego czosnku
- curry ilość wg uznania
Sposób przyrządzenia:
Przygotować sos. W rondlu rozgrzać oliwę, dodać pozostałe składniki, chwilę smażyć mieszając. Dodać cebulę, chwilkę podsmażyć aż stanie się szklista, dodać rzodkiewkę i po kilu minutach smażenia dodać ziemniaki i zielony groszek oraz pozostałe składniki, smażyć 3 minuty ostrożnie mieszając. Podawać na gorąco.