Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Udka kurczaka rozmarynem pachnące

Składniki:

  • 6 udek kurczaka
  • 1/3 szklanki białego wina
  • szałwia i rozmaryn
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, biały pieprz do smaku


Sposób przyrządzenia:

Udka umyć, dokładnie osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. W naczyniu żaroodpornym ułożyć mięso, dodać zioła, masło i wino. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 240 stopni C odwracając i polewając powstałym sosem. Gdy kurczaka się pięknie zarumieni czyli po około 45 minutach możemy wydawać. Podawać z frytkami, ziemniakami piure i sałatą przyrządzoną wg upodobań.
 

Życzę smacznego.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *