Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tort z Tortilli

Składniki:

  • opakowanie tortilli
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka białej fasoli
  • 1/2kg mięsa mielonego z szynki lub łopatki
  • 1/2 kg liści szpinaku świeżego lub mrożonego
  • cebula
  • czosnek
  • 1/2kg sera żółtego
  • oliwa i masło do smażenia
  • słodka papryka
  • chilli
  • gałka muszkatołowa
  • pieprz biały
  • 50g kukurydzy
  • ew. keczup lub sos pomidorowy,

    Przygotowanie:
    Najpierw przygotowujemy dwa sosy.
     Pierwszy – czerwony – na oliwie smażymy mięso mielone z cebulą, doprawiamy słodką papryką i chilli, a pod koniec smażenia dodajemy czerwona fasolę.
     Drugi – zielony – na maśle podsmażamy pokrojone liście szpinaku z wyciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy gałką muszkatołową i białym pieprzem, a pod koniec smażenia dodajemy białą fasolę. Ser tarkujemy lub kroimy w drobną kostkę.
    W okrągłym półmisku kładziemy placek tortilli, na nim czerwony sos, posypujemy serem, kładziemy następny placek tortilli, na nim zielony sos, posypujemy serem. Kolejne tortille układamy kolejno i nakładamy sos czerwony i zielony naprzemiennie. Na samej górze zostawiamy placek tortilli, posypujemy go kukurydzą i serem. Możemy polać ketchupem lub sosem pomidorowym. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku (ok 180 stopni), aż tort z tortilli  będzie gorący, a ser delikatnie się rozpuści. Smacznego!

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Martę Gryszel

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *