Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Torcik z malinami i galaretką

Składniki:

  • 50 dag białego sera
  • 3 jajka
  • 1 ½ szkl. cukru pudru
  • łyżka masła
  • 2 op. malinowej galaretki
  • 2 szkl. pokruszonych herbatników
  • maliny

    Sposób wykonania:

    1.  Galaretki przygotować według opisu na opakowaniu i odstawić na bok.
      W między czasie masło zmiksować razem ze 1 szklanka cukru pudru po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo resztę cukru oraz żółtka.
      Gdy składniki się połączą dodać jeszcze ser.
      Całość dokładnie wymieszać i na koniec dodać jedną tężejąc galaretkę oraz białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
      Przełożyć krem do blachy tortowej posypanej pokruszonymi herbatnikami.
      Na wierzchu ułożyć maliny i zalać je drugą tężejącą galaretką.
      Wstawić do lodówki na kilka godzin.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *