Składniki:
- tabliczka gorzkiej czekolady
- 2 szkl. pokruszonych herbatników
- łyżka śmietanki
- 3 łyżki truskawkowego malinowego
- 1 szkl. kremówki
- zagęstnik
- maliny
- galaretka malinowa
Sposób wykonania:
Czekoladę razem ze śmietanką rozpuścić w rondelku na małym ogniu po czym dodać pokruszone herbatniki.
Całość dokładnie wymieszać i wyłożyć na dnie brytfanny wyłożonej folią aluminiową (brytfanka wcześniej powinna być schłodzoną w lodówce).
Wstawić do lodówki.
W między czasie galaretkę przygotować według opisu na opakowaniu.
A śmietankę ubić na sztywno pod koniec dodając zagęstnik.
Następnie wychłodzony spód ciasta posmarować dżemem i wyłożyć warstwę śmietanki.
Wstawić do lodówki aby śmietanka zastygła po czym ułożyć na niej maliny.
Zalać całość tężejąca galaretką i ponownie wstawić do lodówki.