Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Torcik malinowy na czekoladowym spodzie

Składniki:

 

  • tabliczka gorzkiej czekolady
  • 2 szkl. pokruszonych herbatników
  • łyżka śmietanki
  • 3 łyżki truskawkowego malinowego
  • 1 szkl. kremówki
  • zagęstnik
  • maliny
  • galaretka malinowa

 

 

Sposób wykonania:
Czekoladę razem ze śmietanką rozpuścić w rondelku na małym ogniu po czym dodać pokruszone herbatniki.
Całość dokładnie wymieszać i wyłożyć na dnie brytfanny wyłożonej folią aluminiową (brytfanka wcześniej powinna być schłodzoną w lodówce).
Wstawić do lodówki.
W między czasie galaretkę przygotować według opisu na opakowaniu.
A śmietankę ubić na sztywno pod koniec dodając zagęstnik.
Następnie wychłodzony spód ciasta posmarować dżemem i wyłożyć warstwę śmietanki.
Wstawić do lodówki aby śmietanka zastygła po czym ułożyć na niej maliny.
Zalać całość tężejąca galaretką i ponownie wstawić do lodówki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *