Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto morelowo-migdałowe

Składniki:

  • 20 dag moreli
  • 20 dag migdałów
  • 20 dag cukru pudru
  • 4/5 kostki masła
  • 20 dag biszkoptów
  • 10 jajek
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • tłuszcz do formy
  • cukier puder

Sposób wykonania:

  1. Masło utrzeć razem z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo po jednym żółtku potem dodać posiekane migdały, pokrojone morele oraz pokruszone biszkopty.
    Całość dokładnie wymieszać i na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
    Przelać ciasto do tortownicy wysmarowanej tłuszczem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec około 1 godziny.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *