Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tarta szwajcarska

Składniki:

  • 30 dag mąki pszennej
  • 20 dag margaryny
  • 15 dag cukru
  • 2 jajka
  • 15 dag migdałów
  • 8 dag czekolady w proszku
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • szczypta soli
  • konfitura malinowa
     

Sposób wykonania:

  1. Masło razem z cukrem i jajkami utrzeć po czym dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, migdały, czekoladę oraz sól.
    Całość dokładnie zagnieść i wstawić do lodówki na pół godziny.
    Po tym czasie 2/3 ciasta wylepić dno i boki formy do tart.
    Ponakłuwać je widelcem i posmarować konfiturą i zetrzeć na nią pozostałe ciasto.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *