Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sernik pomarańczowy

Składniki:

  • 30 dag sera twarogowego
  • 8 jajek
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 12,5 dag masła
  • 10 posiekanych migdałów
  • 1 łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • sok i skórka starta z 1 pomarańczy
  • 1 aromat pomarańczowy
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 łyżeczki maki pszennej
  • tłuszcz
  • tarta bułka

Sposób wykonania:
Do twarogu dodać cukier oraz masło i dokładnie utrzeć po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo żółtka i ucierać około 1 godziny.
Po tym czasie wrzucić migdały, skórkę, sok, cukier waniliowy oraz aromat.
Dokładnie wymieszać i dodać białka ubite na sztywną pianę oraz mąkę delikatnie połączyć.
Przelać ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *