Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tagliolini z karczochami

Składniki:

  • 7-8 karczochów
  • 1 łyżka posikanej cebuli
  • 4 cebule
  • 5 łyżek oliwy
  • 400 g tagliolini
  • 3-4 jajka
  • 6 łyżek startego sera pecorino
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Listki i łodygę  pokroić na ćwiartki.
    Następnie na rozgrzanej oliwie udusić posiekaną cebule po czym wrzucić karczochy.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i dusić ok. 2-3 minut dość często mieszając.
    Wlać ½ szkl. wody i nadal gotować pod przykryciem ok. 20 minut.
    W między czasie makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
    Jajka lekko roztrzepać i dodać 4 łyżki sera po czym polać sosem  makaron i posypać jeszcze resztą sera.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Natalia Sz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *