Składniki:
- 7-8 karczochów
- 1 łyżka posikanej cebuli
- 4 cebule
- 5 łyżek oliwy
- 400 g tagliolini
- 3-4 jajka
- 6 łyżek startego sera pecorino
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Listki i łodygę pokroić na ćwiartki.
Następnie na rozgrzanej oliwie udusić posiekaną cebule po czym wrzucić karczochy.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i dusić ok. 2-3 minut dość często mieszając.
Wlać ½ szkl. wody i nadal gotować pod przykryciem ok. 20 minut.
W między czasie makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Jajka lekko roztrzepać i dodać 4 łyżki sera po czym polać sosem makaron i posypać jeszcze resztą sera.Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Natalia Sz