Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szybka surówka z białej rzodkiewki

Składniki:

  • 1 duża biała rzodkiewka
  • 4 ugotowane na twardo jajka
  • ½ puszki kukurydzy
  • liście sałaty
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Rzodkiewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jajka obrać, pokroić w kosteczkę. Kukurydzę osączyć na sicie. Sałatę umyć, osączyć na papierowym ręczniku i porwać na małe kawałki. Wszystkie składniki surówki wyłożyć do szklanego półmiska i  wymieszać z jogurtem naturalnym i majonezem. Przyprawić  do smaku solą i pieprzem. Schłodzić w lodówce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *