Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki z piersi kurczaka z porem na grilla

Składniki:

    • 70 dkg piersi z kurczaka
    • 75 dkg pora
    • 1/8 litra oleju
    • 1 łyżka sosu sojowego
    • sól, pieprz do smaku
    • 1 łyżka soku z cytryny

Sposób przyrządzenia:
2 kawałki pora przyciąć tak by były jednakowej długości, rozciąć je do białej części. Rozgrzać olej, pory ułożyć obok siebie i dusić pod przykryciem tak długo, aż poszczególne liście nie będą się łatwo oddzielać. Liście pora ułożyć jeden przy drugim na drewnianej deseczce, przyprawić sosem sojowym, solą i pieprzem. Mięso przykryć  folią i rozbić na cienki plaster, przyprawić sokiem z cytryny, ½ łyżeczki soli i pieprzu. Pokroić na kawałki odpowiadające wymiarom liści pora, ułożyć mięso na liściach i mocno związać. Ułożyć na rozgrzanym grillu, posmarować olejem i grillować 4 minuty.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *