Składniki:
-
- 70 dkg piersi z kurczaka
- 75 dkg pora
- 1/8 litra oleju
- 1 łyżka sosu sojowego
- sól, pieprz do smaku
- 1 łyżka soku z cytryny
Sposób przyrządzenia:
2 kawałki pora przyciąć tak by były jednakowej długości, rozciąć je do białej części. Rozgrzać olej, pory ułożyć obok siebie i dusić pod przykryciem tak długo, aż poszczególne liście nie będą się łatwo oddzielać. Liście pora ułożyć jeden przy drugim na drewnianej deseczce, przyprawić sosem sojowym, solą i pieprzem. Mięso przykryć folią i rozbić na cienki plaster, przyprawić sokiem z cytryny, ½ łyżeczki soli i pieprzu. Pokroić na kawałki odpowiadające wymiarom liści pora, ułożyć mięso na liściach i mocno związać. Ułożyć na rozgrzanym grillu, posmarować olejem i grillować 4 minuty.