Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki z jagnięciny

Składniki:


– 1 kg jagnięciny lub polędwicy wolowej,
– 4 kawałki cytryny,
– sałatka (sałata, pomidory, ogórki, oliwki),
– sos do sałatki, lub ugotowany ryż.

Marynata jogurtowa (opcja 1):
– 150 g naturalnego jogurtu,
– 4 łyżki soku cytrynowego,
– 1 łyżka oliwy,
– 1 łyżeczka rozmarynu lub majeranku,
– sól, pieprz.

Marynata cytrynowo-olejowa (opcja 2):
– 200 ml oleju,
– 4 łyżki soku cytrynowego,
– 2 cebule,
– 2 listki laurowe,
– 2 łyżeczki oregano lub tymianku,
– sól, pieprz.

Wykonanie
Mięso pokroić w 2-centymetrowa kostkę. Przełożyć do dużej miski. Dodać jogurt, sok
cytrynowy, oliwę, sól, pieprz i rozmaryn lub majeranek. Dobrze wymieszać, odstawić
do lodówki na 3-4 godz. lub na noc.
Mięso osączyć z marynaty i nakłuć na szpadki. Ułożyć w brytfannie.
Grill rozgrzać do wysokiej temperatury. Mięso w brytfannie ustawić bezpośrednio pod
grillem. Piec, obracając i smarując marynata. Czas opiekania zależy od tego jak dobrze
opieczone mięso chcemy podać i od rodzaju mięsa.
Przyprawiona sałatkę lub ugotowany ryż ułożyć na dużym półmisku, następnie
przełożyć gotowe kebaby, przybrać kawałkami cytryny. Podać z dipem tahina i podgrzanym pod grillem chlebkiem pitta.
Można tez mięso zamarynować w marynacie cytrynowo-olejowej. Po 3-4 godz. wyjąć,
a następnie upiec.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *