Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki z filetów mintaja i cukinii w porzeczkowej glazurze

Składniki:

  • 4 filety z mintaja
  • 1 cukinia
  • 10 dag czerwonych porzeczek
  • 1 pęczek dymki
  • 4 łyżki oliwy
  • 3 łyżki półwytrawnego sherry
  • 2łyżki cukru
  • 1 łyżeczka startej skórki z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Porzeczki wsypać do rondla, rozgnieć po czym posypać cukrem, wówczas podlać je jeszcze odrobiną wody i dodać skórkę cytrynową.
    Nie przerywając mieszania trzymać na myłam ogniu ok. 5-6 min.
    Następnie przetrzeć porzeczki przez sito i wymieszać z sherry.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i posmarować nimi filety przekrojone wzdłuż na pół.
    Cukinie pokroić wzdłuż na paski, które obgotować ok. 2 min w wodzie.
    W między czasie pokroić dymkę na ćwiartki.
    Na filetach ułożyć paski cukinii i zawinąć je w ruloniki.
    Nabijać na patyczki do szaszłyków przeplatając kawałkami dymki.
    Ułożyć na blasze wysmarowanej oliwą, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec ok. 15 min.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Krzyśka B

     

     

     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *