Składniki:
- 15 dag mięsa jagnięcia lub wołowiny do każdej porcji
- cebula suszona PRYMAT
- czosnek granulowany PRYMAT
- wino do smaku
- 2 małe papryczki
- 2 małe cebule
- 4 łyżki mąki
- sól czosnkowa PRYMAT
- pieprz mielony czarny PRYMAT
Sposób przygotowania
Mięso kroję w małe kostki, mieszam z przyprawą Prymat czosnek granulowany i cebulą suszoną PRYMAT. Następnie kropię wytrawnym winem. Wszystko mieszam i odstawiam na ok. 2 godziny. Każdy kawałek mięsa smaruję tłuszczem i sypię czosnkiem granulowanym PRYMAT. Nakłuwam na przemian mięsem, cebulą, papryką. Obsypuję mąką i kładę na grilla. Opiekam ostrożnie często obracam aby się szaszłyk zrumienił, ale nie przypalił. Pod koniec grillowania, gdy już mięso jest miękkie posypuję solą czosnkową PRYMAT i pieprzem mielonym czarnym PRYMAT.
Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Joachim Tkaczyk