Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyczek z prymatem

 

Składniki:

  • 15 dag mięsa jagnięcia lub wołowiny do każdej porcji
  • cebula suszona PRYMAT
  • czosnek granulowany PRYMAT
  • wino do smaku
  • 2 małe papryczki
  • 2 małe cebule
  • 4 łyżki mąki
  • sól czosnkowa PRYMAT
  • pieprz mielony czarny PRYMAT

 

 

Sposób przygotowania
Mięso kroję w małe kostki, mieszam z przyprawą Prymat czosnek granulowany  i cebulą suszoną PRYMAT. Następnie kropię wytrawnym winem. Wszystko mieszam i odstawiam na ok. 2 godziny. Każdy kawałek mięsa smaruję tłuszczem i sypię czosnkiem granulowanym PRYMAT. Nakłuwam na przemian mięsem, cebulą, papryką. Obsypuję mąką i kładę na grilla. Opiekam ostrożnie często obracam aby się szaszłyk zrumienił, ale nie przypalił. Pod koniec grillowania, gdy już mięso jest miękkie posypuję solą czosnkową PRYMAT  i pieprzem mielonym czarnym PRYMAT.

Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Joachim Tkaczyk

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *