Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Świąteczny kurczak w sosie maślano śmietankowym

Składniki:

    • 2 podzielone na porcję kurczaki ( każdy na 8 części)
    • 3 szklanki pomidorowego piure
    • ½ łyżeczki mielonego chili
    • 2 łyżki posiekanego imbiru
    • 6 łyżek masła
    • 4 łyżki oliwy
    • 4 łyżeczki mielonego kminku
    • 1 łyżka słodkiej mielonej papryki
    • 2 łyżeczki soli
    • 1 szklanka śmietany 36%
    • 2 łyżeczki garem masala
    • 1 łyżka posiekanej naci kolendry


    Sposób przyrządzenia:
    Pomidory, imbir i mielone chili zmiksować. Na patelni rozgrzać masło, dodać oliwę, obrumienić na nim partiami kurczaka. Porcje wyjmować łyżka cedzakową i odkładać do miski. Do pozostałego tłuszczy dodać mielony kminek i paprykę, smażyć szybko mieszając przez 10 sekund, dodać zmiksowane pomidory i powoli dusić mieszając przez 5 minut.  Dodać sól, śmietanę wymieszać i dodać obrumienionego kurczaka. Delikatnie wymieszać aby porcje kurczaka dokładnie pokryły się sosem. Powoli dusić kilkakrotnie mieszając przez około 10 minut. Pod koniec duszenia dodać kolendrę i garem masela. Odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce. Podawać z ryżem lub pieczywem. Polecam, pychota.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *