Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Świąteczna pieczeń z polędwicy wołowej

Składniki:

  • 1 polędwica wołowa ok. 1,5 kg

Zaprawa:

  • 1 łyżeczka oliwy
  • 1 łyżeczka dobrej musztardy
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • 1 łyżeczka sosu do steków
  • 1 łyżeczka posiekanego rozmarynu
  • 1 łyżeczka posiekanego tymianku
  • 2 łyżeczki posiekanego czosnku
  • 1 łyżeczka otartej skórki cytrynowej
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki zaprawy wymieszać. Polędwice oczyścić z błon i resztek tłuszczu, dokładnie natrzeć przygotowaną zaprawą, odstawi ć w chłodne miejsce na 30 minut. Piekarnik nagrzać do temperatury 220 stopni C. Wołowinę ułożyć w naczyniu do pieczenia, wstawić do nagrzanego piekarnika i po kilku minutach obniżyć temperaturę do 200 stopni. Piec mięso przez około 45 minut stale polewając wytwarzającym się sosem. Po wyjęciu pieczeni z piekarnika odstawić ją na 10 minut przed pokrojeniem. Podawać z ziemniakami piure i ulubionymi dodatkami.
Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Krystynę Majchrzak

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *