Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z kapusty pekińskiej

Składniki:

  • 1 kapusta pekińska
  • 1 cebula
  • 2 kwaśne jabłka
  • 1 średnia marchewka
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • ½ pęczka zielonego koperku
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • ½ szklanki majonezu
  • sól, pieprz, cukier do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Kapustę oczyścić i drobno poszatkować . Marchewkę, jabłko i cebulę obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Wszystkie składniki włożyć do szklanej salaterki i dokładnie wymieszać. Połączyć z sokiem z cytryny doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Pietruszkę i koperek umyć, osuszyć i drobno posiekać, dodać do sałatki. Dodać majonez. Ponownie wymieszać i wstawić do lodówki, schłodzić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *