Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

Składniki:

  • 400 g czerwonej kapusty
  • 2 winne jabłka
  • ½  selera
  • 3 łyżki tartego chrzanu
  • łyżka soku z cytryny
     
    Sos:
  • łyżka miodu
  • 5 łyżek oleju
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:
Składniki podane na sos dokładnie wymieszać ze sobą i lekko schłodzić w  lodówce.
W między czasie kapustę poszatkować, oprószyć solą, odstawić na godzinę po czym odcisnąć i zalać sosem, wstawić pod przykryciem do lodówki.
Następnie jabłka i selery obrać i zetrzeć na tarce, skropić sokiem z cytryny, wymieszać z chrzanem i połączyć z kapustą, schłodzić w lodówce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *