Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z brokułów z jabłkiem i jajem

Składniki:

  • 30 dag brokułów
  • sól
  • kilka rzodkiewek
  • 1 jabłko
  • 1 jajo (ugotowane na twardo)
  • 2 łyżki posiekanej zieleniny (koperek, szczypiorek)
  • 1 /2 szklanki majonezu
  • sok z cytryny
  • cukier
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Brokuły ugotować w osolonej wodzie.
    Rzodkiewki pokroić w plasterki, jabłko i jajko w kostkę.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Następnie majonez wymieszać z posiekaną zieleniną, sokiem z cytryny, cukrem oraz pieprzem.
    Powstałym sosem polać sałatkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *