Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Suflet z serem

Składniki:

  • 4 jajka
  • 300 ml ciepłego mleka
  • 25 g masła
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 90 g bułki tartej
  • 125 g startego czedaru
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Żółtka roztrzepać po czym dodać do nich masło, musztardę oraz  mleko.
    Całości dokładnie wymieszać po czym dodać startą bułkę oraz ser.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem, wówczas dodać białka ubite na sztywną pianę z odrobiną soli, delikatnie wymieszać.
    Przelać masę do formy wysmarowanej masłem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 30-40 minut.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Marta K

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *