Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Stek z grilla z czerwoną fasolą

Składniki:

    • 50 dkg polędwicy wołowej
    • 1 cebula pokrojona w kostkę
    • 3 ząbki czosnku drobno posiekane
    • 1 szklanka bulionu drobiowego
    • 2/3 szklanki piure z pomidorów
    • 1 puszka fasoli czerwonej
    • 1 liść laurowy
    • 1 łyżeczka soli
    • 1 łyżeczka mielonego pieprzu

Sposób przyrządzenia:
W rondlu rozgrzać olej, dodać cebulę i czosnek, zeszklić. Dodać bulion i wypłukaną fasolę, pomidory, liść laurowy, podgrzewać, przyprawić.
Polędwicę umyć, osuszyć, pokroić w plastry o grubości około 2, 5 cm. Każdy lekko rozbić dłonią, posmarować olejem i grillować przez 4 minuty, przyprawić. Na talerz nałożyć fasolę, a na niej pokrojone w skośne pasy grillowany stek.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Dorcia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *