Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wołowej

Tournedos z serem bleu d’auvergne

Składniki: 2 szalotki 600 g różyczek brokuł sól, pieprz 1 łyżka masła 100 ml rosołu wołowego 5 łyżek białego wina 1 kubeczek śmietany /200 g/ 2 łyżki masła 4 plastry polędwicy wołowej / po 125 g/ 4 plastry sera bleu d’auvergne / po 60 g/ Przygotowanie: Obrać szalotki i drobno pokroić. Oczyścić różyczki brokuł i…

Polędwica w sosie borowikowym

Cykl – przepisy mistrzów. Składniki: (5 porcji) Polędwica wołowa – 1,2 kg Marynata: ziele angielskie, rozmaryn, sól, pieprz, oliwa Całe borowiki – 5 szt. Borowiki do sosu – 20 g. Cebula – 3 średnie szt. Sól, pieprz Masło Śmietana 18% Sposób przyrządzenia: Polędwicę marynować 24 godziny. Smażyć na średnio gorącym grillu 6 minut z jednej…